Gabriel Bertazzoli

Biografie

Gabriel Bertazzoli is geboren in Buenos Aires, Argentinië in 1962. Hij studeerde af aan de “Escola National de Belas Artes Manuel Belgrano” waarna hij volgens eigen zeggen vooral jaren heeft moeten afleren wat hij daar geleerd had. Gabriel Bertazzoli vertok vervolgens naar Paraguay.  Daar werkte hij in theaters en muziekproducties als decormaker en in de verlichting.

Tijdens zijn vele jaren als schilder, heeft Gabriel Bertazzoli een geheel eigen stijl ontwikkeld. Zijn werk kenmerkt zich door een mooie gelaagdheid die ontstaat uit dunne transparante verflagen die hij nauwegezet aanbrengt. In de meeste gevallen ontwikkelt zich een subtiel, mysterieus landschap. Soms een stadslandschap met huizen dicht op elkaar, fietsten en andere naïef geschilderde stadselementen. Een andere keer zien we natuurlandschappen met uitgestrekte velden en bomen. Altijd in intelligente, gevoelige vlakken, verdeeld door enkele daadkrachtige spannende elementen. Eigenlijk precies zoals de persoon Gabriel Bertazzoli is;  vriendelijk, gevoelig en met een stevige ruggengraat. Hij wijdt zijn leven aan het creëren van een schoonheid waarin we kunnen wegdromen...

Bertazzoli exposeerde en verkocht schilderijen aan liefhebbers, voor privé collecties en bedrijvencollecties en over de hele wereld. Zijn werken hangen onder andere in de Verenigde staten, Canada, Engeland, Rusland, Duisland, Brazilië, Nederland en Australië.