Teis Albers

Biografie

De kunst van Teis Albers is een mix van elementen uit de natuur, pop-art en street-art. Van opgeblazen weggegooide typografie en verweerde billboards tot stillevens gemengd met stripboek-advertenties. Vanuit het onderbewuste speelt hij met deze verschillende elementen en laat de composities laag voor laag ontstaan. Alles komt samen in een digitaal canvas waar hij volledige controle heeft over de omvang, samenstelling en kleur. Daarna volgt het fysiek aanbrengen van lagen van meerdere prints en diverse materialen als verf, papier en vernis.

Teis Albers volgde de school voor grafische vormgeving in Eindhoven en begon direct na het afstuderen met freelance werk. Na een aantal jaren werken en leven in 's-Hertogenbosch, verhuisde hij naar een meer afgelegen dorp. Het contrast tussen stad en dorp vormt de basis voor zijn hedendaags werk. Scheuren in de muren met lagen van gescheurde affiches naast natuur en weidse uitzichten. Drukke winkelcentra met schreeuwende advertenties en een zwerm vogels.

De kunstwerken van Teis Albers zijn een mix van illustratie, typografie, fotografie en diverse compilatie technieken. Hij vindt zijn inspiratie in vintage spullen, street-art, strips, oude brochures, reizen, film, kunst, natuur en muziek.