Teis Albers

Biografie

De mixedmedia photography creëert Teis Albers door bijna uitgebloeide bloemen te bewerken met verf, deze te fotograferen en daarna digitaal samen te stellen. Élke bloem wordt apart gefotografeerd en daarna wordt er een nieuw, kleurrijk Bouquet samengesteld.

Het idee voor deze serie ontstond toen ik een boeket zag dat al bijna verwelkt was. Mijn vrouw stond op het punt deze weg te gooien maar ik zei dat ik deze eerst even mee ging nemen naar mijn fotostudio. Nadat ik de belichting had neergezet en er een donkere achtergrond achter had geplaatst was ik al snel tevreden met de eerste resultaten. Ik besloot er meer te gaan maken en gaandeweg heb ik mijn techniek uitgebreid door te experimenteren met verf, vuur en rook. Ik fotografeer het boeket niet alleen in zijn geheel maar ook iedere bloem los. 

In de nieuwste werken heb ik geëxperimenteerd met het verven van de bloemen met een spuitbus. Door de combinatie van flitslicht en verf krijgt het geheel een glossy effect dat bijzonder oogt. 

Ik selecteer de beste foto’s, combineer deze en stel zo mijn eigen boeketten samen. Door zo te werken behoud ik de volledige controle over de kleur en compositie. 

Naast mijn fotokunst maak ik al langere tijd mixed-media collages. Hierin verwerkte ik al vele bloemen, maar dan uit bestaande stillevens van oude meesters. Doordat ik nu mijn eigen 

foto’s kan gebruiken kan ik het persoonlijker maken en naar een nog hoger niveau tillen. De ene discipline versterkt de andere.

De kunstwerken die in de galerie hangen worden gemaakt in een professionele drukkerij volgens de Diasec techniek. Diasec is het verlijmen van foto’s met de beeldzijde achter plexiglas. 

Vervolgens wordt aan de achterzijde een plaat gezet en tenslotte wordt het afgewerkt met een ophangsysteem. Hiernaast zijn er ook fine art prints in oplage verkrijgbaar op diverse formaten en experimenteer ik met gloednieuwe technieken die moderne drukkerijen bieden

.