Donald van Schilt

Biografie

De Nederlandse ontwerper Donald van Schilt (1972) heeft na zijn opleiding grafisch vormgeven in Eindhoven bij diverse reclamebureaus gewerkt als grafisch ontwerper en later als art director. Sinds 2005 is hij mede-eigenaar van Frisbi, een reclame/ontwerpbureau uit Eindhoven dat klanten door heel Nederland van verfrissende ontwerpen voorziet. Naast zijn dagelijkse werk bij Frisbi maakt hij ook vrij werk.

Architectuur, muscle cars, typografie, tattoos en iconen uit het verleden zijn de belangrijkste dingen die Donald inspireren. Dit zie je terug in zijn werk waar een combinatie van verschillende beelden en materialen een semi abstracte compositie vormen. Zijn werk kenmerkt zich door een rauwe ‘urban’ uitstraling en de collageachtige samenstelling van diverse materialen als papier, karton en hout. Kleurgebruik maakt het werk compleet. Brutaal waar het kan en beheerst waar het moet. Deze stijl heeft hij door de jaren heen steeds meer eigen gemaakt en is in verschillende vormen terug te vinden. Als vrij werk op canvas, als werk in opdracht voor bedrijven, maar inmiddels ook voor de Smartphone.

Donald gebruikt de Mac als basis voor zijn werk. Beeldmateriaal wordt gescand, gefotografeerd of van internet gehaald en digitaal samengebracht tot de juiste compositie. Voor de definitieve uitvoering gebruikt hij technieken als print, graffiti, zeefdruk en acryl op canvas.